Българският фармацевтичен съюз заведе колективен иск срещу Народното събрание и Министерския

...
Българският фармацевтичен съюз заведе колективен иск срещу Народното събрание и Министерския
Коментари Харесай

Заради дискриминация при COVID помощите: Фармацевтите съдят държавата

Българският фармацевтичен съюз заведе групов иск против Народното събрание и Министерския съвет за дискриминационно отношение към магистър-фармацевтите в пандемията от COVID-19, оповестиха от съсловната организация.

" От началото на здравната рецесия, подбудена от разпространяването на острото вирусно заболяване ковид COVID-19, държавата даде в допълнение заплащане, защитни средства и тласъци за работа на други категории медицински експерти - лекари, дентални лекари, експерти по здравни грижи. По необясними аргументи, макар многократните напомняния и мнения на БФС, способените държавни органи в лицето на Национална здравноосигурителна каса /НЗОК/, Министерски съвет и Народно събрание не са подхванали никакви дейности за премахване на дискриминационното отнасяне на магистър - фармацевтите ", се споделя в известието.

От съсловната организация осведомят, че сега не престават договарянията с НЗОК.

Настоящият контракт с касата е с давност до края на месеца, а нов към момента не е подписан, което слага в риск реимбурсирането на продуктите за домашно лекуване, показват от БФС.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР